Köpa valp

Hur många har inte drömt om att få en hundvalp i present till jul eller födelsedag. Den klassiska scenen från filmer med kartongen som rör sig och innehåller en söt hundvalp som gör mottagaren lyrisk av lycka. Men det är ju sällan så som ett valpköp ser ut i verkligheten. Om du står i begrepp att göra drömmen till verksamhet så har vi lite råd till dig. 

Det första och viktigaste beslutet har du säkert redan fattat, att du har tid och vilken ras som passar dina levnadsvanor bäst. Om du inte riktigt har lagt tid på dessa tankar så ska du göra det omedelbart. Att skaffa en fyrbent familjemedlem innebär ett stort ansvar som skal axlas under minst 10 år framöver. Så se till att er relation blir livslång för hunden genom att ordentligt fundera kring hur du praktiskt ska se till att skapa ett bra hem och vilken energinivå och egenskaper som matchar dig bäst. Det är lätt att fastna i en fantasi eller ett utseende, försök att undvika det.

När det är dags för valpköpet så är det en del praktiska som ska hanteras. Ett av de viktigaste är att välja och köpa mat som är näringsrik och passande för din hund. Buddypetfoods har hundmat med bra råvaror som kommer att hålla dig hund mätt och nöjd. Hunden behöver också en säng att sova i, det skall vara en lugn plats där du lär hunden att den är trygg och inte kommer att bli störd. Koppel är också viktigt och här ska du alltid undvika flexikoppel som är en falsk trygghet som gör det svårt att ha kontroll på hunden. Undvik halsband på små hundar och använd hellre en ergonomisk sele som är snällare mot valpens växande kropp. Sist men inte minst så behöver du en del leksaker som både kan göra av med överskottsenergi men också kliande i tänder på valpen. Genom att ge hunden saker som den får tugga på så kan du spara dina saker som du är mer rädd om.  Lycka till!